Innostuksen energiaa!

Sali täynnä ihmisiä porisemassa, mistä itse kukin saa voimaa ja energiaa arkeen. Innostusta on ilmassa ja se tarttuu – ihmiseltä toiselle. Meneillään on Etelä-Savon tyhyverkoston verkostotapaaminen ‘Innostuksen iltapäivä’.

Innostuksen verkkoon tarttui..

Kalaverkkoon jätetyissä korteissa luki, että innostusta synnyttivät uudet tuttavuudet ja oivallukset, inspiroivat puhujat, hyvät tarinat, avoimet keskustelut, iloiset innokkaat ihmiset ja hyvä tunnelma. Moni oli innostunut myös palvelevasta johtamisesta, työn tuottavuudesta ja motivaation merkityksestä. Mukaan lähti virikkeitä taukoliikunnasta, henkilöstötuottavuuden mittaaminen, ideoita työhyvinvoinnin parantamisesta, ideoita työyhteisön osallistamiseen, into lisätä omaa ja työkavereiden hyvinvointia, uusia ideoita kuinka innostetaan, hyviä ajatuksia sekä pieniä kauniita sanoja työkaverille.

Eräs palaute kosketti erityisesti: perhettä ei pidä unohtaa työn tuottavuushypessä. Kiva kun (kerrankin) oli riittävästi porinaa ja pöhinää. Et syöttänyt ajatuksia – sait ajattelemaan! Puhumisen/jakamisen tarvetta oli selvästi monella eikä arjessa aina ole aikaa pysähtyä ajattelemaan.

Innostavaa verkostotyötä

Innostusta oli ilmassa vielä seuraavana päivänä, kun järjestävä taho, Etelä-Savon tyhyverkoston ydinryhmä, muun puuhaporukan kanssa kommentoi tilaisuuden onnistumista ja yhdessä tekemistä.

Tätä verkostotyö on parhaimmillaan : luodaan yhdessä talkootyönä tapahtuma, onnistutaan toteutuksessa pysäyttämään osanottajat ajattelemaan asioita, innostumaan ja syttymään myös uusille ideoille. Ei voi kuin toivoa, että osa ideoista toteutuu tavalla tai toisella arjessa kunkin omalla työpaikalla.

Kun eräs osanottaja totesi, että nyt minä todella oivalsin sisäisen motivaation merkityksen ja jäin miettimään, mitä sen löytymiselle voisi tehdä omalla työpaikalla, olisin voinut halata häntä – niin iloinen olin asiasta. Tällaisten oivallusten syntyminen lämmittää mieltä ja kertoo, että olemme onnistuneet herättelemään ihmisiä pohtimaan omaa työtään ja miten sitä voisi kehittää.

Verkostotyössä toteutuu parhaimmillaan hyvän tekeminen

Sisäisen motivaatioon vaikuttaa työn autonomian, kyvykkyyden ja yhteisöllisyys. Nämä perustarpeet ovat ihmisen hyvinvoinnin perusta ja ilman niiden läsnäoloa elämässä ihminen ei voi hyvin. Näiden kolmen perustarpeen lisäksi Frank Martela ehdottaa neljänneksi perustarpeeksi hyvän tekemistä. Sen mukaan voimme hyvin, kun koemme pystyvämme tekemään hyviä asioita toisille ihmisille. Verkostotyö on parhaimmillaan hyvän tekemistä.

Uskon, että meitä kaikkia Etelä-Savon työelämäverkoston aktiivisia toimijoita yhdistää halu tehdä oman seudun työelämästä piirun verran parempaa askel kerrallaan. Sen eteen teemme talkootyötä, jaamme omaa osaamistamme ja kokemustamme. Samalla saamme itse vastavuoroisesti runsaasti voimaa yhdessä tekemisestä – verkostoenergiasta. Vertaisverkossa voi myös jakaa huolet ja murheet luottamuksella ja aina on tarjolla olkapää johon nojata. Eikä meillä turhaan halailla aina, kun tavataan!

Innostuksen energia tarttuu!

Lämmöllä

Tarja Kyllönen

 

P.S. Ossi Aura bloggasi Innostuksen iltapäivän sisällöstä omassa blogissaan http://www.ossiaura.com/auran-faktat-blogi/innostusta-etela-savossa

Vahva lukusuositus!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *