Arjen voimavarat

Pääsen työssäni työterveyslääkärinä kosketuksiin työhyvinvointiin sekä oman työni kautta, että asiakkaitteni kautta. Kohtaan päivittäin lukuisia erilaisissa työtilanteissa ja työpaikoissa työskenteleviä ihmisiä, joilla kaikilla on oma tilanteensa työhyvinvoinnin saralla. Oman työhyvinvointini perusta on mahtava työyhteisö, innostava työ, perhe ja harrastukset.

Työyhteisössäni Etelä-Savon Työterveydessä on tiukoissakin paikoissa tapana puhaltaa yhteen hiileen ja toimia asiakkaan parhaaksi. Tämä kaikki kumpuaa työntekijöiden välisestä luottamuksesta ja yhteisestä työnkohteesta eli asiakkaasta. Jokaisen työntekijän vastuulla on tuoda hyvää energiaa työyhteisöön ja tämä alkaa jo aamusta iloisilla hyvän huomenen toivotuksilla. Tämä hyvä mieli tarttuu. Työnimua koen päivittäin erityisesti tilanteissa, jossa pääsen tekemään tiimissä yhteistyötä työnantajan ja työntekijän kanssa esimerkiksi työkykyongelmien ratkaisemiseksi.

Vapaa-ajan minulla täyttävät lasten ja omat liikunta- ja seuraharrastukset, jotka antavat voimia. Myönteinen asenne arkeen sekä palauttava, fyysistä kuntoa kehittävä liikunta ja riittävä uni ovat oman työhyvinvointini perusta. Mieluummin lähden aamukuudelta lenkille kauniiseen luontoon kuin palaan väsyneenä juhlista kotiin.
Meistä jokainen voisi jatkossa lähteä työhön levittämään hyvää oloa oman asenteensa ja käyttäytymisensä kautta, koska se tulee korkojen kanssa takaisin.

Oskari Valtola
Työterveyslääkäri
Etelä-Savon Työterveys Oy

Blogiteksti on osa Tiedosta – työhyvinvointia ja tuottavuutta –hankkeen tilaamaa työhyvinvointikampanjaa.
1.1.2017–31.12.2018 toteutettavaa hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhdessä Lapin Yliopiston kanssa ja sitä rahoittaa
Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta. Lisätietoja: www.xamk.fi/tiedosta

Voit käydä tutustumassa Hyvä työ! -aineistoihin Facebookissa, Instagramissa ja blogissa:
https://www.facebook.com/hyvatyoasiaa/
https://www.instagram.com/hyvatyo/
https://hyvatyokampanja.blogspot.fi/

Jaana Torn & Terhi Venäläinen
Hyvä työ! -kampanjan puuhanaiset
hyvatyoasiaatyohyvinvoinnista@gmail.com tai terhi.venalainen@edu.xamk.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *