Hyvä työ -kampanja bloggaa

Olen Terhi Venäläinen, sosionomi opiskelija ja kahden leikki-ikäisen lapsen äiti. Olen toinen tämän kampanjan tekijöistä. Teen satunnaisesti keikkatöitä päätoimisen opiskelun ohella ja onhan tämä kampanjan suunnitteleminen ja toteuttaminen laskettavissa työksi, vaikka se välillä innostuessa unohtuu. Toinen kampanjan tekijä on loistava Jaana Torn, joka esittäytyy kampanjassa myöhemmin.

Äitinä omien voimavarojen huomioiminen ei aina ole mahdollista, ja usein sitä ikään kuin unohtaa itsensä kaiken arkipyörityksen keskellä. Pyrin kuitenkin pitämään huolta itsestäni syömällä hyvää ruokaa ja liikkumalla monipuolisesti. Erityisesti tallilla ja hevosen selässä mieli lepää ja en ajattele mitään ylimääräistä. Opettelen kovasti tekemään eroa työn ja vapaa-ajan välille. Tässä minulla riittääkin opeteltavaa, sillä työstä innostuessani ja työn imuun päästessäni rajaaminen tuntuu turhalta – olenhan asiasta innoissani ja tykkään työn tekemisestä. Tällöin rajaaminen olisi kuitenkin ihan yhtä tärkeää kuin muulloinkin.

Töissä pyrin huomioimaan muut ihmiset ja yllättämään työkaverit välillä jollakin kivalla tavalla esimerkiksi kahvileivällä tai vaikka vain tuomalla työkaverille kahvia samalla kun itse sitä haen. Pienet asiat merkitsevät paljon. Ainakin itselleni. Työhyvinvointia pyrin työyhteisössä edistämään positiivisella ajattelulla ja sillä, etten lähde mukaan negatiivisuuden kierteeseen. Koen pienten asioiden vaikuttavan työhyvinvointiin. Eräässä keikkatyöhön liittyvässä ulkoilussa työkaveri tuli ja sujautti suklaata taskuuni. Seuraavalla viikolla minut huomioitiin kahvilla, kun en sitä itse ehtinyt hakea. Minut muistettiin ja huomattiin. Se tuntui hyvältä. Myös kiitos lämmittää aina, ja kiittämään pyrin itsekin, kasvotusten ja selän takana. Pienet jutut arjen keskellä- ne tekevät työn tekemisestä kivaa.

Tämän HYVÄ TYÖ! -kampanjan luominen yhdessä Jaanan kanssa on ollut työn iloa tulvillaan. Toki välillä olen turhautunut, mutta pääsääntöisesti työtä on siivittänyt mahtava tekemisen meininki. On innostavaa ja hurjan jännittävää, että nyt kampanja vihdoinkin alkaa, ja halukkaat pääsevät siihen osallistumaan. Kampanjan aikana on luvassa haasteita ja mahtavia blogitekstejä eri alojen ammattilaisilta. Blogiteksteissä paljastuu miten eräs keittää aamupuurot työntekijöilleen, sairaanhoitaja pulahtaa avantoon ja luokanopettaja viljelee mielellään huumoria. Jää seuraamaan millaisia keinoja ihmisillä on työhyvinvoinnin edistämiseksi, ja jaa omat parhaat keinosi. Eihän sitä tiedä, ehkä juuri sinun keinosi auttaa jotakuta toista parantamaan omaa hyvinvointiaan.

Lopuksi kiitän vielä Jaanaa mahtavasta tuesta, toveruudesta, nauruista, tsemppauksesta ja kärsivällisyydestä. On ollut suuri etuoikeus tutustua sinuun. Haluan kiittää myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Tiedosta- työhyvinvointia ja tuottavuutta –hanketta ja erityisesti projektipäällikkö Tuulevi Aschania tämän kampanjan tilaamisesta ja mahdollistamisesta.

Aurinkoista toukokuuta toivotellen
Terhi Venäläinen

Blogiteksti on osa Tiedosta – työhyvinvointia ja tuottavuutta –hankkeen tilaamaa työhyvinvointikampanjaa.
1.1.2017–31.12.2018 toteutettavaa hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhdessä Lapin Yliopiston kanssa ja sitä rahoittaa
Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta. Lisätietoja: www.xamk.fi/tiedosta

Voit käydä tutustumassa Hyvä työ! -aineistoihin Facebookissa, Instagramissa ja blogissa:
https://www.facebook.com/hyvatyoasiaa/
https://www.instagram.com/hyvatyo/
https://hyvatyokampanja.blogspot.fi/

Jaana Torn & Terhi Venäläinen
Hyvä työ! -kampanjan puuhanaiset
hyvatyoasiaatyohyvinvoinnista@gmail.com tai terhi.venalainen@edu.xamk.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *