Henkilökohtaisena tavoitteena “tasapaino”

Olen Marika Mayor ja toimin kahvilayrittäjänä Mikkelissä, Kahvila Nandassa. Itsestä huolehtiminen alkaa vasta kun ymmärtää, että se on oikeasti tarpeen.

Itse en siis koe huolehtineeni omasta hyvinvoinnistani yhtä paljon kuin se olisi ollut hyödyllistä, ennen kuin vasta nyt. Laitoin vuoden 2017 henkilökohtaiseksi tavoitteekseni niinkin yksinkertaisen asian kuin ”tasapaino”, koskien koko elämää. Keinot itsestä huolehtimiseen ovat ne perinteiset, mutta yllättävän vaikeat ylläpitää eli ruokarytmi, se että siis ylipäätään syö, liikunta, ihmissuhteista huolehtiminen, riittävä uni sekä tarpeeksi paljon vapaa-aikaa. Yritän olla vaatimatta itseltäni liikoja ja hyväksyä sen, että teen virheitä tai että joskus on vain levättävä.

En ikävä kyllä ole henkilöstöjohtaja ja koen, että siinä minulla on suuri kasvunpaikka, mutta silti yritän pienillä eleillä kertoa, että työntekijät ovat minulle tärkeitä. Keitän meillä esimerkiksi aamupuuron ja tarjoilen aamukahvit melkein joka aamu. Siitä on kiva aloittaa päivä ja tulee sitten syötyä itsekin se kuuluisa aamupala. Sitä kannattaa kokeilla muidenkin!?

Meillä melkeinpä kaikki päivät ovat melkoista vauhtia ja vaihtuvia tilanteita, joten työn imuun pääsee helposti vain tulemalla töihin. Suurimpia ilon hetkiä on, kun huomaan, etten ole tämän paikan kanssa yksin, vaan että meillä on mahtava henkilökunta, joka toteuttaa yhteisiä visioita ihan yhtä innolla kuin minä itsekin.

Blogiteksti on osa Tiedosta – työhyvinvointia ja tuottavuutta –hankkeen tilaamaa työhyvinvointikampanjaa.
1.1.2017–31.12.2018 toteutettavaa hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhdessä Lapin Yliopiston kanssa ja sitä rahoittaa
Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta. Lisätietoja: www.xamk.fi/tiedosta

Voit käydä tutustumassa Hyvä työ! -aineistoihin Facebookissa, Instagramissa ja blogissa:
https://www.facebook.com/hyvatyoasiaa/
https://www.instagram.com/hyvatyo/
https://hyvatyokampanja.blogspot.fi/

Jaana Torn & Terhi Venäläinen
Hyvä työ! -kampanjan puuhanaiset
hyvatyoasiaatyohyvinvoinnista@gmail.com tai terhi.venalainen@edu.xamk.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *