Ruokavalio, uni ja työvälineet!

Nimeni on Ari Siitarinen ja työskentelen Savonlinja Oy:ssä varastopäällikkönä ja työsuojelupäällikkönä. Olen 38-vuotias ja perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Iän karttuessa olen alkanut miettiä ruokavaliota. Vaikka se ei vieläkään ole oppikirjojen mukainen, olen tietoisesti lisännyt kasvisten määrää ja kiinnittänyt huomiota eri tyypin rasvoihin. Ruokavalio vaikuttaa vireyteen ja sitä kautta työssä jaksamiseen. Onhan tästä ollut tietysti jo pitkään juttua lehtien palstoilla ja tv-ohjelmissa, mutta eihän suomalainen mies tietenkään usko ennen kuin itse kokeilee.

Toiseksi kiinnitän erityistä huomiota unen määrään. Pyrin nukkumaan vähintään 7 tuntia joka yö. Noin vuosi sitten investoimme kotona ja satsasimme kunnolliseen sänkyyn ja patjoihin. Vaikka ratkaisu olikin hinnakas, päätös ei ole kaduttanut. Vanhan ja uuden ero on niin valtava. Koska ihminen viettää lähes kolmanneksen elämästään sängyssä, siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Tämä on muuten suora lainaus eräältä sänkymyyjältä.

Työyhteisössä mietin ihmisten lisäksi työkaluja ja -ympäristöä. Ehjillä ja asianmukaisilla työvälineillä työ on turvallista, tehokasta ja motivoivaa. Koska työympäristön yleinen siisteys lisää viihtyvyyttä, haluan parantaa sitä omassa työyhteisössä. Ihmisten suhteen toimin tasapuolisesti ja sovittelevasti. Ongelmatilanteet haluan ratkaista mahdollisimman pian. Uudessa pestissä työsuojelupäällikkönä haluan olla kuunteleva ja keskusteleva.

Sitten oikein erityinen työn imun ja ilon tuokio. Se hetki, kun näin Savonlinjan uuden brändin mukaisen auton ensimmäistä kertaa. Siitä tuli välittömästi hyvä fiilis ja innostunut olo. Tiedän etten ole ainoa jolle kävi näin.

Käytännön vinkki: Kiitos-sanaa ei voi koskaan käyttää liikaa. Sitä kannattaa viljellä ja hyvällä tuurilla saat sen ”tartutettua” ympärillesi. Pienestäkin avusta tai palveluksesta kiittäminen parantaa yhteishenkeä.

 

         

Bussikuva: Katja Loikkanen

Blogiteksti on osa Tiedosta – työhyvinvointia ja tuottavuutta –hankkeen tilaamaa työhyvinvointikampanjaa.
1.1.2017–31.12.2018 toteutettavaa hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhdessä Lapin Yliopiston kanssa ja sitä rahoittaa
Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta. Lisätietoja: www.xamk.fi/tiedosta

Voit käydä tutustumassa Hyvä työ! -aineistoihin Facebookissa, Instagramissa ja blogissa:
https://www.facebook.com/hyvatyoasiaa/
https://www.instagram.com/hyvatyo/
https://hyvatyokampanja.blogspot.fi/

Jaana Torn & Terhi Venäläinen
Hyvä työ! -kampanjan puuhanaiset
hyvatyoasiaatyohyvinvoinnista@gmail.com tai terhi.venalainen@edu.xamk.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *