Seuraavista linkeistä pääset lukemaan paikallisista hyvistä käytännöistä. Hyviä lukuhetkiä!

 

Työpaikkatarinoita Etelä-Savosta

Mipron tarina: Mipro Oy on tuplannut liikevaihtonsa muutamassa vuodessa. Yrityksessä on panostettu työn mielekkyyteen ja hyvään yhteishenkeen. Turhan työn tekeminen ja keskeytykset on minimoitu. Tänä vuonna kaikki esimiehet ovat osallistuneet valmennukseen, jossa kehitetään Mipron tapaa johtaa.

Saimaa Brewing Companyn tarina: Parhaat ideat tulevat työntekijöiltä! Pienpanimokulttuuri elää Suomessa juuri nyt vahvaa nousukautta. Ihan yhtä trendikäs ala ei ollut vielä vuonna 1995, jolloin oluen valmistus aloitettiin mikkeliläisessä pienpanimossa. Vuosien saatossa 200 litran laitteisto on kasvanut kahden miljoonan litran vuosituotantokapasiteetiksi, ja nimikin on juuri päivittynyt Saimaan Juomatehtaasta Saimaa Brewing Companyksi. Tuotannon sujuvuuden ja tuotteiden korkean laadun takaa luottamus ammattitaitoon – ja työkaveriin.

 

Työhyvinvointi

Etelä-Savon ELYssä on vuonna 2018 tehty vuosikalenteri työhyvinvointiin, minkä nimi on Pieniä tekoja. Sen ajatuksena on joka kuukaudeksi tuoda uusi näkökulma työhyvinvointiin niistä kehittämiskohteista, joita on valittu esimerkiksi työtyytyväisyyskyselystä. Joka kuukaudeksi on tehtäviä kullekin henkiköstön jäsenelle, esimiehelle ja ryhmälle. Lisäksi kelnterin ideaan kuuluu, että kysytään palautetta, miten koko henkilöstö on osallistunut kalenterin teemoihin työssään.

VR Pieksämäen konepajalla noudatetaan jatkuvan parantamisen mallia ja keskitytään arvoa tuottaviin työvaiheisiin. Yhtenä tavoitteena on aktivoida työhyvinvoinnin vapaaehtoistoimintaa. Lue miten Konepajan valssaajat vahvistavat työyhteisöä

Mitäpä jos ottaisitte taukoliikunnan käyttöön? Tämän videon mukaan voit toteuttaa sen vaikka yksin.

 

Työturvallisuus

Syksyn 2016 tyhypiknikissä aiheena oli mm. hyvien työturvallisuus-, työturvallisuus- ja työterveyskäytäntöjen jakaminen.
Käytäntöjä olivat jakamassa Juha Pulkkinen Helprintiltä, Sanna Väisänen HKScanilta ja Tiia Miettinen Ahlstömiltä. Juhan haastatteluvideon näet tästä linkistä ja Tiian tästä.