Oletko yrityksen tai muun työpaikan edustaja ja haluaisit kehittää organisaatiotasi yhä paremmaksi paikaksi työskennellä tai oletko työelämän kehittäjä, joka tarjoaa palveluita asiakkaalle? Voit saada lisäpontta toimintaasi tulemalla mukaan alueelliseen työelämäverkostoon.

Etelä-Savon työelämäverkostot ovat työpaikkojen ja kehittäjien kohtaamispaikkoja, yhteisiä kehittämisfoorumeita, joissa vaihtuvat tieto ja kokemukset työelämän laadun ja tuottavuuden sekä työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden parantamisesta.

Oletko yrityksen tai muun työpaikan edustaja ja haluaisit kehittää organisaatiotasi yhä paremmaksi paikaksi työskennellä tai oletko työelämän kehittäjä, joka tarjoaa palveluita asiakkaalle? Voit saada lisäpontta toimintaasi tulemalla mukaan alueelliseen työelämäverkostoon

Voit tulla verkostoon mukaan aktiiviseksi kehittäjäksi. työelämähankkeiden toteuttajaksi tai pelkästään kuulolle ja inspiroitumaan ajankohtaisista asioista ja verkottumaan muiden kanssa.

Alueellinen työelämäverkosto on kaikille toimijoille avoin ja innovatiivinen tapa toimia. Etelä-Savossa toimii oma työelämäverkostojen kokonaisuus. Tarkastelemme työelämäteemaa laajasti: työhyvinvoinnin, työturvallisuuden ja työterveyden kuin myös laajemmin työelämän laadun, yritysten ja työpaikkojen kilpailukyvyn ja tuottavuuden sekä työelämään liittyvän osaamisen kannalta.

Alueellisessa työelämäverkostossa kohtaavat työelämän kehittäjät, palveluiden tuottajat ja hankkijat, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, kunnat ja niiden hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen koordinaattorit sekä loppukäyttäjät (työyhteisöt, yritykset sekä julkisen ja kolmannen sektorin työpaikat).

Verkostokokonaisuudessa pyritään kehittämään ratkaisuja paitsi asiakkaiden ja toimijoiden tarpeista lähtien, myös maakunnallisiin ja yhteiskunnallisiin kokonaistarpeisiin.

Verkostokokonaisuuden yhtenä tavoitteena on myös, että työelämätoimijan tai loppuasiakkaan ei tarvitse tietää, mistä ratkaisuja pitää hakea: verkostokokonaisuus toimii virtuaalisen ”yhden luukun” periaatteella niin, että yhteistyökumppanit ja palvelut löytyvät mahdollisimman helposti.

Verkoston jäsenyys ei edellytä tiettyä ennalta määrättyä toimintatapaa ja sitoutuneisuutta – jäsenet ovat vapaita päättämään oman roolinsa, vastuunsa ja toimintatapansa osana verkostokokonaisuutta.

Hyvä työelämä Etelä-Savo -sivustolla on hyödynnetty TyhyverkostoX-hankkeen, Hyvän työelämän ääni –hankkeen sekä Työelämä 2020 Hämeen alueverkoston yhteistyönä työstettyä Suositus työelämän kehittämisen alueellisten verkostojen rakenteesta –dokumenttia. Lisätietoja suosituksesta ja sen valmisteluprosessista jaana.lerssi-uskelin@ttl.fi.

Jos haluat mukaan Etelä-Savon työelämäverkostojen toimintaan, ota yhteyttä TE2020-aluekoordinaattoriin Pekka Sillanpäähän pekka.sillanpaa@ely-keskus.fi tai Etelä-Savon työpaikkojen tyhyverkoston vetäjiin Tarja Kyllöseen tarja.kyllonen@bisneskoutsi.fi tai Minna Lehesvuoreen minna.lehesvuori@ely-keskus.fi. Voit myös ilmoittautua mukaan työelämäverkoston postituslistalle