Hyvä työelämä Pohjois-Pohjanmaa -sivusto kokoaa työelämän kehittämistä.

Jaamme sivustolla tietoa ja paikallisia hyviä käytäntöjä työelämän laatuun ja tuottavuuteen, työterveyteen ja työsuojeluun liittyen.

Hyvä työelämä

Mitä on hyvä työelämän laatu? Ja mihin se vaikuttaa?

Työelämän laadun vaikutus työn tuottavuuteen

Tutkimukset osoittavat kiistatta, että hyvä työelämän laatu lisää henkilöstötuottavuutta.

Professori Pirjo Ståhlen mukaan vähiten ja eniten innostuneiden työntekijoiden välinen tuottavuusero voi olla yli kymmenkertainen. Tuottavuudessa ei ole kyse pelkästään määrästä vaan myös laadusta. Kymmenen osaavaa ihmistä saa enemmän aikaan kuin sata osaamatonta ja kymmenen innostunutta saa enemmän aikaan kuin sata normaalia suorittajaa. Meillä on suuria tuottavuusreservejä käyttämättä. Jo vähäinen innostuksen lisääntyminen tuottaa merkittäviä taloudellisia vaikutuksia.

Ossi Auran mukaan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden yhteys on kiistaton – hyvä työhyvinvointi tukee tuottavuutta. Henkilöstötuottavuutta voidaan parantaa kehittämällä ihmisten osaamista, motivaatiota ja työkykyä. Henkilöstötuottavuutta tukevat hyvä johtajuus ja työyhteisön toimivuus –niitäkin tulee johtaa ja kehittää.

Hyvä työelämä Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla tehdään työtä hyvän työelämän rakentamiseksi ja edelleen kehittämiseksi. Tavoite on, että tulevaisuudessa maakunnassamme yhä useammalla työpaikalla on uudistumista ja kehittämistä tukeva kulttuuri, jossa tuotteet, palvelut ja toimintatavat luodaan yhteistyössä. Toiminta on avointa, vuorovaikutteista, hallittua ja ennakoivaa. Uutta teknologiaa hyödynnetään tehokkaasti, johtaminen on huippuluokkaa ja pystytään luomaan uutta työtä.

Hyvä työelämä ei kosketa vain työssä olevia, vaan se on myös työmarkkinoiden toimivuutta: alhaista segregaatiota, hyvää kontaantoa ja matalaa työttömyyttä. Kaikki toimet – pienet ja suuret – joita teemme hyvän työelämän edistämiseksi alueellamme, ovat kullanarvoisia.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelma

 

 

Työelämä 2020 -hanke

Työelämä 2020 -hanke perustuu vuonna 2012 valmistuneeseen kansalliseen työelämästrategiaan. Sen päämääriksi on määritelty työllisyysasteen, työelämän laadun, työhyvinvoinnin ja työn tuottavuuden parantaminen. Työelämästrategian visiona on tehdä suomalaisesta työelämästä Euroopan paras vuoteen 2020 mennessä.

Työpaikoilla tapahtuvan työelämän kehittämisen tavoitteena on, että työpaikoilla tunnistettaisiin tulevaisuuden työn – ja samalla tuottavan ja työelämän laatua samanaikaisesti parantavan työn – merkitys menestykselle. Työpaikan menestyminen on niin työyhteisöjen kuin ihmisten tuottavuutta tukevien osien summa: terveyttä ja työhyvinvointia, osaamista, luottamusta ja yhteistyötä sekä innovatiivisuutta. Työelämä 2020 -hankkeen alueverkostojen tehtävä on varmistaa, että työpaikat saavat nopeasti omalla alueellaan vinkkejä ja tukea toimintatapojen uudistamiseksi.

Työelämä 2020 -hankkeen alueverkostoissa on mukana edustaja muun muassa alueen ELY-keskuksesta, TE-toimistosta, Työterveyslaitoksesta, maakuntaliitosta, yrittäjäjärjestöistä, oppilaitoksista, Kauppakamarista ja muista vastaavista organisaatioista, jotka osallistuvat työelämän kehittämiseen.
Ota yhteyttä oman alueesi verkoston vetäjään!

Työelämä 2020 -hankkeen sivut löytyvät tästä linkistä

Työelämä 2020 -hankkeen Pohjois-Pohjanmaan alueverkoston yhteystiedot löydät täältä

 

2017-2018

POHJOIS-POHJANMAAN TYÖELÄMÄVERKOSTON TAPAHTUMAT

ESR-rahoitusta haettavana työelämän kehittämiseen!
Työyhteisövierailut – tule mukaan verkostoitumaan!
Work goes happy -tapahtuma Oulussa 2.11.2017
Eurosta viis -kampanja on täällä: Työpaikat kehittämispolulle!
Työelämä 2020 -alueverkoston kokoukset
Työelämäverkosto viestii – löydä meidät!
Hyvään työelämään liittyvää

Pohjois-Pohjanmaan koulutustarjontaa

Pohjois-Pohjanmaan työelämäverkosto on koonnut tapahtumakalenteriin vuoden 2017 koulutuksia, tilaisuuksia ja tapahtumia koko maakunnan alueelta:

(Klikkaamalla avautuvan kalenterin yläkulmasta kohtaa "tapahtumat", avautuu listamainen näkymä kalenterinäkymän sijaan)

Uusimmat uutiset

Suomen työelämä Euroopan 3. parasta (TEMatiikka-blogin kirjoitus 4.9.2017)

TEMatiikkaa-blogissa julkaistaan ministeriön ajankohtaisia aiheita käsitteleviä kirjoituksia: http://tem.fi/blogi/-/blogs/suomen-tyoelama-euroopan-3-parasta Kirjoittajat: Margita Klemetti & Jari Lindström,  Julkaisupäivä 4.9.2017 10.54  Suomi tavoittelee Euroopan parasta työelämää vuoteen 2020 mennessä. Vision saavuttaminen edellyttää, että työpaikat …

Työnantaja – tarjoa työntekijöillesi hedelmä päivässä

Ystäväni hampaat kärsivät taannoin siitä, että työpaikan kahvihuoneessa oli tarjolla työnantajan hankkimia keksejä. Helposti saatavilla olevia keksejä meni kahvin kanssa jokunen, eikä purukalusto sitä kestänyt. Samaan aikaan toisen työntekijän painokäyrä …

Suomalainen työelämä näyttäytyy karuna

Yksi elämä -terveystalkoot ja Work goes happy toteuttivat yhdessä tutkimuksen, johon osallistui yli 800 työikäistä. Tutkimustulokset julkaistiin 9.3.2017 Work goes happy -työhyvinvointitapahtumassa Helsingissä. Suomalainen työelämä näyttäytyy karuna. Voimia arjessa syövät …