Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto: Luottamus ja yhteistyö työpaikalla -tapahtuma Raahessa

Työelämä 2020 -hankkeen Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto päätti ottaa härkää sarvista ja heittäytyä haastavalta tuntuvan luottamus-teeman kimppuun vuoden ensimmäisessä tapahtumassaan. Raahessa järjestettyyn Luottamus ja yhteistyö työpaikalla -iltapäivään saapui yhteensä 20 henkilöä 14 eri organisaatiosta. Mukana oli niin julkishallintoa, kuntien ja yritysten avainhenkilöitä ja kehittäjiä kuin yksin- ja pienyrittäjiäkin Raahen ja Oulun seuduilta.

Tapahtuma käynnistyi tunnelmallisessa Kruununmakasiini -museossa kahden tunnin työpajalla, jossa Valmennuskumppani Oy:n yrittäjä Heini Salmu alusti käytännönläheisesti aiheeseen. Osallistujien keskustelut syvensivät ymmärrystä ja näkökulmia luottamukseen. Vuorovaikutteinen parituntinen vierähti nopeasti hyvien tarjoilujen siivittämänä.

Yhteisen keskustelun jälkeen siirryttiin viereiseen yritykseen Miilukangas Oy:ön yritysvierailulle. Useasti palkittu Miilukangas on perheyritys, joka on työllistänyt mm. konepajan, putkipinnoituksen ja talonrakennuksen parissa jo yli 50 vuotta. Tänä päivänä Miilukangas konserni työllistää noin 250 työntekijää. Konsernin esittelyn lisäksi toimitusjohtaja Pekka Miilukangas esitteli uutta Ruonan teollisuuskylä -konseptia, jonka avulla yritys pyrkii auttamaan uusia pienyrityksiä jaloilleen. Suomessa ainutlaatuinen teollisuuskylä tarjoaa pienille yrittäjille tiloja, tukea, työtä ja toimintaa. Kaiken pohjana on luottamus. Lopuksi osallistujat kiersivät yrityksen tiloissa tavaten työntekijöitä työssään, tutustuen uusimpiin investointeihin ja keskustellen alan tulevaisuudennäkymistä ja työvoimatarpeista.

Raahen tapahtuman järjestelyistä ja kustannuksista vastasivat Yritykset kehittämispolulle -hanke ja Raahen seudun yrityspalvelut. Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto jatkaa luottamus-teeman käsittelyä Oulussa 24.5., jolloin vuorossa on Great Place to Work -yrityksen fasilitoima työpajatyöskentely teeman parissa. Myös syksyllä 2017 käynnistynyt työyhteisövierailujen sarja saa jatkoa vuoden 2018 aikana.

Alueverkostovastaava Teea Oja, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Raahen Seudun kirjoitus tapahtumasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *