Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto juhlisti hankkeen päättymistä työelämäseminaarissa

Valtakunnallinen Työelämä 2020 -hanke päättyy elokuussa 2019. Pohjois-Pohjanmaalla haluttiin juhlistaa hanketta ja sen alueverkostoa, jotka molemmat ovat olleet toiminnassa vuodesta 2013 lähtien. Alueverkosto suunnitteli yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton POP Muutoksen tuki -hankkeen (ESR) kanssa seminaarin Työelämän tulevaisuus – tehdään se yhdessä Pohjois-Pohjanmaalla!

Torstaina 9.5.2019 Oulun teatterille kokoontui noin 180 työelämän kehittäjää yli 70 eri organisaatiosta joka puolelta Pohjois-Pohjanmaata: pienistä ja suurista työyhteisöistä eri työnantajasektoreilta.

Seminaarin pääpuheenvuorossa professori Alf Rehn viestitti vahvasti, että me emme kukaan tiedä tulevaisuudesta. Meitä vaivaa myös perspektiiviongelma: siinä missä ajattelemme digitalisaation tuhoavan muiden työpaikkoja, näemme oman työmme turvattuna. Rehn ravisteli osallistujien ajatuksia tulevaisuudesta raikkaalla otteella. Lue kirjoituksemme, joka pohjautuu Alf Rehnin luentoon seminaarissa.

STM:n neuvotteleva virkamies Ismo Suksi valotti työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin näkökulmia vuoteen 2030. Työelämätutkija Armi Mustosmäki avasi työelämän yleisimpiä myyttejä ja muistutti, että työelämämme on Euroopan laadukkainta ja hyvinkin vakaata. Aivotutkija Minna Huotilaisen puheenvuoro kiinnitti katseet aivojen ja yksilön hyvinvointiin samalla, kun antoi kullan arvoisia vinkkejä aivoista ja kognitiivisesta hyvinvoinnistamme huolehtimiseen. Toimitusjohtaja Pekka Mettälä kuvasi konkreettisesti, kuinka luottamus ja yhteistyö työpaikalla oli siivittänyt vaikeuksissa olevan MPY Palvelut Oy:n kasvuun ja menestykseen. Puheenvuorojen lisäksi seminaarissa kuultiin ajatuksia tulevaisuuden työelämästä eri-ikäisiltä maakunnan asukkailta.

Seminaarin juontaja, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen asiantuntija Teea Oja muistutti, ettei hyvä työelämä ole pysyvä tila, vaan ihanne, jonka eteen on tehtävä jatkuvasti työtä. Oja kehottikin seminaarin osallistujia verkostoitumaan ja kehittämään työelämää yhdessä. Työelämä 2020 -alueverkosto jatkaa toimintaansa Pohjois-Pohjanmaalla, vaikka hanke päättyykin, ja verkostoon on mahdollista liittyä mukaan.

Seminaarin ohjelma ja esitysmateriaalit löytyvät osoitteesta http://hyvatyoelama.fi/pohjoispohjanmaa/portfolio/tyoelamaseminaari/.

 

1 vastaus artikkeliin “Pohjois-Pohjanmaan alueverkosto juhlisti hankkeen päättymistä työelämäseminaarissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *