Työelämä 2020 -hanke päättyy

Työelämä 2020 -hankkeen seitsemän vuoden matka kohti Euroopan parasta työelämää on päättymässä. Nämä vuodet ovat osoittaneet, että maastamme löytyy osaamista ja innostusta yhteisen hyvän edistämiseksi. Onnistuimme kokoamaan yhteiset voimavarat laajaksi toimijaverkostoksi päämäärän saavuttamiseksi.

Juuri toimijaverkosto eli kansalliset toimijat, alueverkostot ja toimialaohjelmat ovat olleet hankkeen ydin. Kukin toimija on verkostoyhteistyön lisäksi luonut oman polkunsa työpaikoille ja tarjonnut asiantuntijuuttaan niiden käyttöön. Ilman näitä polkuja emme olisi onnistuneet rakentamaan työelämän kehittämisohjelmaa, jonka tavoitteena on ollut kannustaa kaikenlaisia suomalaisia työpaikkoja kehittämään toimintaansa.

Yhdessä olemme toimineet nykyisen ja uuden työelämän välissä sillanrakentajina ja tarjonneet ajankohtaisia teemasyötteitä tulevan vuosikymmenen kehittämistyölle. Tartuimme työn murrokseen muun muassa Work Up -tapahtumasarjan avulla. Sarjan tavoitteena oli nostaa esiin ilmiöitä, jotka vaikuttavat tapaamme ajatella ja tehdä työtä tulevaisuudessa. Pyrimme löytämään työelämän muutosilmiöistä näkökulmia, jotka voisivat toimia läpimurtoina ihmisläheisempään työkulttuuriin. Keskusteluiden tulokset on koottu julkaisuksi ja edelleen hyödynnettäväksi.

Työelämä 2020 -hankkeen loppuarvioinnin mukaan hankkeen aikana on myös onnistuttu lisäämään eri toimijoiden välistä ymmärrystä eri rooleista työelämän kehittämistyössä sekä parantamaan toimijajoukon keskinäistä tuntemusta mikä edistää yhteistyötä tulevaisuudessa. Arvioinnin mukaan myös jatkossa tarvitaan tämän tyyppistä toimintaa. Siksi olemmekin erittäin iloisia, että uudessa hallitusohjelmassa on kirjaus työelämän kehittämisen jatkumiselle. Millaiseksi uusi kehittämisohjelma muodostuu, selviää myöhemmin, mutta varmaa on, että jatkossakin suomalaiset työelämätoimijat tekevät yhteistyötä kohti parempaa työelämää.

Työelämä 2020 -hankkeen merkitystä tässä työelämän kehittämistyön jatkumossa voidaan arvioida vasta useamman vuoden päästä, mutta jo nyt on selvää, että ilman tätä hanketta, työelämän systemaattiseen kehittämiseen ja työn jatkumoon olisi jäänyt iso aukko. Tästä on hyvä jatkaa.
Kiitos kaikille innostavasta yhteistyöstä!

Hankejohtaja Margita Klemetti

(Kaikki Työelämä 2020 -hankkeen blogikirjoitukset: http://www.tyoelama2020.fi/ajankohtaista/blogit)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *